Bø i Vesterålen

Bø i Vesterålen er kjent for svært vakre naturomgivelser, og mange reiser langt og lenge for å oppleve det Vesterålen har å by på.

midnattssol. Camping Sites in Norway, Campingplasser i Norge, Campingplätze in Norwegen
The Arctic Light Northern Lights. Camping Sites in Norway, Campingplasser i Norge, Campingplätze in Norwegen
Troll, troll i norge, Norwegian trolls. Trolle. Camping Sites in Norway, Campingplasser i Norge, Campingplätze in Norwegen
Eventyrlandet Bø – The fairy tale land

Se midnattsolen gli ned over horisonten i et nydelig spekter av farger, eller opplev nordlyset i en livlig dans på nattehimmelen.

Her, ytterst i øyriket Vesterålen har du blikket mot horisonten og Nordishavet.
Tett på eventyret. Nær natur, folk og dyr og en levende historie.
Oppkvikkende, friskt og folkelig!

Den nord-norske eventyrdronningen Regine Normann ble født i Bø i 1867. Hennes egen historie er eventyrlig. Hun skrev kunsteventyr lagt til kyst- og havlandskap. Vi feirer henne hver sommer med en festival; Reginedagan.

I Bø er det eventyr og magi å oppleve for alle, bak hver knaus, på hvert et skjær og på hver en strand. Bø er fylt av fortellinger. Du finner dem i naturen, i historien vår og hos de menneskene som lever her.

Les mer om hva du kan oppleve i Bø her:

Turistinformasjon for Bø i Vesterålen kan

kontaktes på telefon +47 482 92 136

eller på e-post boe.turistinfo@gmail.com

Felles turistinformasjon for Vesterålen finner du her:

Bø i Vesterålen har mye å tilby deg av opplevelser

Her finner du noe av det vi har å tilby i vår region.

Skulpturlandskap Nordland

Les mer her:
MANNEN FRA HAVET – Bø Kommune
Det har vært sagt at myter er som usynlige tråder som vever samfunnet sammen. Samtidig er de fortellinger som forsiktig hjelper oss til å forstå den situasjonen vi lever i. Killi Olsens skulptur, Mannen fra havet, gjenspeiler begge disse definisjonene av myte, samtidig som den skaper en ny myte. Vi er i ferd med å spinne en historie om en mann som har forlatt havet og nå står på fast grunn. I hånden holder han en obelisk-formet krystall, som et offer – har kunstneren hevdet – til sitt tidligere bosted.

Mannens form er fortsatt merket av hans tidligere eksistens. Han har også en liten åpning i ryggen, en nisje for familien. De nye hovedpersonene i hans jordiske liv?

Plasseringen av skulpturen nær fjorden understreker mannens hyllest til sjøen. Man kan se lokalmiljøet og bebyggelsen i bakgrunnen. Stedets materialiserte hukommelse finner man i det lokale museet som ligger i nærheten av skulpturen. Myte og erindring, de gitte og de skapte livsbetingelsene møtes her.

Bø Museum

Les mer her:
Den tidligere lensmannsgården Parkvoll er i dag Bø Museum og et sted for fortelling. Her vaker draugen, og ser du godt etter ser du kanskje huldra.Fortellertradisjonene lever videre her i havgapet.

Nord-Norges egen store eventyrforfatter Regine Normann kom fra Bø, og på museet har vi et eget Reginerom bare for henne.

For barna har vi utstillingen ”I en skog, i et hav i et berg…”. Her kan du gå inn i en eventyrskog, besøke havets bunn eller krype inn i berget for å høre eventyret om prinsessen som gikk til jordas hjerte. Utstillingen er laget spesielt for barn, men passer fint også for voksne som liker å høre på fortellinger, eller å krype inn i huler. Og det liker vel de fleste?

Dere kan også besøke alvene i Alveberget. De er glade for å få besøk og dere kan til og med sitte på Alvedronninga Borghilds fortellertrone og se på alveskattene.

Turer i Bø

Les mer her:
Naturen i Bø er vakker, vill og fengslende. Den er svært variert og en kan oppleve alt fra den reneste skjærgårdsidyll til goldt og forblåst landskap der kontakten med naturkreftene er særlig merkbar. Høye fjell og vakre fjorder, sandstrender og fiskevann i skog og mark.

Har en litt tid til disposisjon anbefaler vi å gå en av våre oppmerkede turløyper eller ta sykkelen fatt og opplev landeveien.

Turistinformasjonen kan gi deg mer informasjon og forslag til turer!

Næringsliv, lag og foreninger

Bø kommune

Bø kjennetegnes av nærhet til store og viktige naturgitt ressurser på hav og land. Dette kommer først og fremst til syne i fiskeri – og landbruksnæringa som samlet står for ca.65 % av sysselsettinga i privat sektor. I Bø finnes også store malm og steinforekomster som hittil er lite utnyttet. Plassert på yttersida av Vesterålen er det kort avstand til viktige fiskefelt. I dag dominerer torskefisket og store mengder stor fin torsk blir ilandført av lokalflåten.

Bø Kommune har også mange aktive lag og foreninger som kan være med å gjøre ditt opphold i Bø minneverdig. Kontakt Bø Kommune eller turistinformasjonen for mer informasjon.

Utsikt over Fjordcamp Bø i Vesterålen