Turmål i Bø

Guidet turer i vakker og storslått natur!

Naturen i Bø er vårt største aktivum. Den er svært variert og en kan oppleve alt fra den reneste skjærgårdsidyll til goldt og forblåst landskap der kontakten med naturkreftene er særlig merkbar. Stupbratte fjell og dype fjorder, lune viker og kritthvite sandstrender…

Vi har mange merkede turløyper som også egner seg for de som vil ut på egen hånd. Les mer på linken her.

Vi tilbyr korte og lengre guidet turer, fra lett terreng til litt mer krevende løyper for de som ønsker en utfordring. Ta med klær og sko som passer for utendørs aktiviteter, varierende vær og årstider. Bli med på tur!

Forslag til lettere turer med guide

I samarbeid med historierike og lokale kjentmann ​Nils Erik Klausen, kan vi tilby følgende turer: Fjærvollklubben: En lett tur langs den 900 meter lange Fjørvollsanden med stopp ytterst i Fjørvollklubben. Turen tar ca. en time og kan også anbefales som en uværstur! Mulighet for naustkaffe/suppe på forespørsel. Fottøy: Joggesko – sommer / støvler – høst og vinter. Fjærvollfjellet: En tur på ca. 2 timer i lettere terreng til Fjærvollfjellet (161 m.o.h.). Nydelig utsikt over sørvest siden av Bø kommune. Vi legger inn et besøk på Nøkkbua på hjemveien. Ta med drikke og matpakke. Fottøy: Fjellsko/joggesko. Ski og utstyr/klær etter forhold på vinterstid. Veten og Lynghaugtinden: Turen er en middels lang, middels tung tur som starter på Steine og ender på Fjærvoll. Den tar ca. 5 timer. Høyeste punkt er på Lynghaugtinden, 504 m.o.h. Lettgått terreng fra Veten til Lynghaugtinden og flott utsikt til store deler av Vesterålen! Ta med drikke og matpakke. Muligheter for enkel servering i lavvo underveis, etter avtale. Fottøy: Fjellsko/joggesko. Ski og feller på vinterstid, klær etter forhold.